onsdag 9 februari 2011

Sackboy har återvänt

Sackboy är tillbaka i sin gulliga utstyrsel för återerövra fantasivärlden från den onda Negativitron som är en drakliknande läskig best.
Som vanligt kan du designa din Sackboy efter eget tycke och smak eller så kan helt enkelt slumpa en dräkt eller varför inte slänga ut några kronor för att köpa exempelvis marveldräkter.
Skillnaden från första spelet är att banorna är mer varierade med olika verktyg som man visserligen bara kan bära ett åt gången. Med dessa kan man slänga sig runt, kasta saker eller spruta vatten för att släcka eldar vilket sedermera göra att man kan ta sig från punkt a till b. Variationen består även av att vissa banor är små minispel där du kan köra bil, resa på en larv (som inte följer klassiska 2D-ramar) eller varför inte flyga på en humla och skjuta sönder objekt likt klassiska spel som gradius.
Grejen med att bygga egna banor är svårt och kräver tid och kreativitet om du vill göra en bana, instruktionerna är lätta men att verkligen göra något vettigt och kul är mäkta svårt. Saken är den att Media Molecule verkliger pressar gränsen utåt för vad spelare kan göra i spelet och det är ett steg i helt rätt riktning enligt mig.
Avslutande ord, köp det! och spela gärna med dina polare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar