tisdag 30 november 2010

Need for Speed: Hot Pursuit

Vad får man om man korsar Need for Speed med Burnout? Jo, man får nya Hot Pursuit, ett bilspel utan speciellt mycket realism förutom att alla bilarna som är med i spelet finns på riktigt också. Och man får en rejäl dos underhållning.

När Criterion Games, som har tidigare gjort Burnout-serien, fick i uppdrag av EA att ta över Need for Speed-serien var det många som trodde att det skulle gå åt pipan. Det skulle varken bli hackat eller malet och två av spelhistoriens bästa arkadserier skulle gå förlorade. Criterion struntade fullständigt i vad folk sa och beslöt sig för att göra ett spel som innehöll de bästa delarna från Burnout, de bästa delarna från Need for Speed och en liten del Facebook.

Som spelare får du spela som polis eller fartdåre(missförstå mig rätt, även poliserna kör oerhört fort) genom olika uppdrag. Som fartdåre kan det vara en time trial där du kör ensam mot klockan(det tråkigaste) eller ett race mot andra fartdårar och poliser som jagar er(utan tvekan det roligaste). För polisen finns motsvarande uppdrag t.ex. utryckning(som time trial både till metod och underhållningsvärde) och jakt av fartdårar. För varje uppdrag du klarar så öppnas det upp nya uppdrag och du går upp i level.

Spelet formligen kastar belöningar på dig i form av nya bilar eller vapen som du kan använda för att vinna framtida uppdrag. Hela tiden kan du också byta mellan din karriär som fartdåre eller polis på den stora kartan vilket ger en skön blandning av uppdrag.

Nu undrar du säkert var Facebook kommer in och det är lika enkelt som genialiskt. Det finns tyvärr ingen splitscreen-multiplayer, men du är konstant uppkopplad i ett slags multiplayerläge. Om du har en kompis som har samma spel och ni lagt till varandra på spelets Facebook-funktion, Autolog, så kommer ni kunna jämföra varvtider och poäng hela tiden. Man kan givetvis köra mot varandra också, men även när du spelar singelplayerläget så tävlar du mot dina Autologkompisar.

Som alla arkadracers så är fartkänslan viktigt och här har Criterion stor erfarenhet och visar att de vet hur man gör sånt här. Det är precis så där snabbt som det ska vara och när det gäller hur det ser ut så kan man inte komma med några invändningar heller. Det är väldigt snyggt och miljöerna, som faktiskt är gjorda av svenska Dice, är otroligt vackra. Men det har du inte tid att kolla på utan du måste fokusera på att plocka ut den där bilen framför dig.

Ett solklart köp om du ens är det minsta intresserad av den här typen av spel. Kungarna av arkadracers har slagits ihop och blivit kejsaren över hela universumet.

//Daniel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar