tisdag 30 november 2010

Gamex - en sammanfattning

Det har nu gått några veckor sedan Sveriges första TV-spelsmässa gick av stapeln och vi i [gejm] har nu sorterat vår intryck och kommer att här presentera vad som var intressantast för er stackare som inte hade möjlighet att vara där.

Först och främst vill jag säga att det är på tiden att Sverige får en egen spelmässa, även om den här var något konstigt marknadsförd. Man hade riktat sig mot ungdomar och barnfamiljer trots att de flesta spel som visades hade 18-årsgräns. Men man får väl säga att det är en bra början.

Vad var nytt då? Jo, trots att det var längst kö till Call of Duty: Black Ops som släpptes två dagar efter mässan, så var det nyaste som var spelbart Biowares Dragon Age 2. Det var en lovande uppvisning av det nya kapitlet i vad som troligtvis kommer bli ännu en trilogi och två ur utvecklingsteamet från Kanada var på plats och talade sig varma om vad som kommer bli en mer blodig och sexig upplevelse.

Vad var häftigast? Det står mellan Killzone 3 med sin täta action eller Gran Turismo 5 i 3D. Tyvärr ser det inte ut som att det är alltför många studenter som kommer ha råd med en 3D-TV på ett tag, men oj vilken upplevelse. Det är nästan så man förväntar sig att det ska göra ont när man kraschar bilen.

Vilken konsol ska man köpa om man vill ha rörelsekänsligt? Nu när Sony och Microsoft också börjar rikta sig mot casualgejmers, så får Nintendo konkurrens. Nintendos releaselista ser lite trist ut med många fortsättningar på serier som borde ha stannat på 8-bitarskonsolerna, så här blir det lite kamp. Efter att ha testat både PS3 Move och Xbox360 Kinect på mässan så måste jag dra slutsatsen att Microsoft blir dom som kommer konkurrera med Nintendo om det här. Sonys variant är alldeles för dyr om man ska vara flera spelare och Kinecten kändes mer exakt. Frågan är bara vilken konsol som kommer ha bäst spel, det är det som kommer avgöra.

Men hur såg det ut på mässan? Så här:

Det var stort, väldigt stort.
Det fanns konst. Gejmerkonst.
Och det fanns bilar.
Och så kunde man givetvis spela. Här spelar Rick mot Alle i Super Street Fighter 4.

Det var det från Gamex den här gången. Hoppas vi ses där nästa år!

//Daniel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar